Lär dig mer om Arnica montana (slåttergubbe)

Arnica montana (slåttergubbe)

Arnica montana (slåttergubbe) är så mycket mer än en vacker gul blomma. Det är en traditionell läkeväxt med gamla anor som bland annat växer i det europeiska fjällområdet. Arnica-växten blommar i juni – juli och kan bli mellan 20 – 50 cm hög. Stjälken är upprätt och körtelhårig, och blombladen har en tilltalande gulorange färg.

Arnica montana (slåttergubbe) användning och behandling

Arnica montana används ofta utvärtes i form av tinkturer, massageoljor och salvor. Den används för lindring vid till exempel stukningar, blåmärken, bulor, klämskador och lättare brännskador. Behandling med Arnica montana i form av massageolja, liniment och salva är också vanligt inom idrotten vid stela muskler. Arnica montana är också traditionellt använd i homeopatiska läkemedel.


Homeopatiska läkemedel med arnica montana

Övriga produkter med arnica montana