Chlorella – föda som passar hela familjen

God hälsa för hela familjen

Att hela familjen har en god hälsa och mår bra är bland det viktigaste som finns. Vad vi äter och vilken livsstil vi lever kan vara direkt avgörande för hur vi mår, både fysiskt och psykiskt. Vet du om din familj får i sig alla nödvändiga näringsämnen? En varierad kost och en hälsosam livsstil med regelbunden motion är en god start för ett ökat välmående.

Chlorella passar både vuxna, barn och djur

Chlorella är en grön sötvattenalg som bland annat innehåller mer än 25 olika vitaminer och mineraler, klorofyll, betakaroten och 19 aminosyror, varav de 8 essentiella. Tack vare att Chlorella är en ren, komplett och balanserad näring är denna alg fullt lämplig att förtäras av både vuxna, barn och djur. Detta superfood fungerar som ett komplement till den dagliga födan, som bör vara varierad.

Algen finns både i pulver- och tablettform. Pulver kan du enkelt blanda med en god juice eller göra en nyttig smoothie av! Det är även populärt att blanda i lite pulver i matlagningen. Tabletterna kan ätas som de är eller krossas efter behov.

För hundens bästa

I ett blogginlägg på Mushs hemsida så skriver Riikka Lahti om Chlorella-algens effektivitet vid tarmproblem hos hundar. Hon menar att hunden kan ha nytta av en extra dos av vissa näringsämnen för att kunna återhämta sig så bra som möjligt, och hjälpa tarmen med att må bättre.

Stig Levin, författare av boken Chlorella – Funktionell föda berättar att vid utförda prov på hundar med olika prestationsbehov inom olika sporter, har man fått mycket positiva resultat vid intag av chlorella pyrenoidosa. Chlorella pyrenoidosa förser djurets kropp med en välbalanserad, ren och komplett näring bestående av vitaminer, klorofyll, mineralämnen, protein (19 aminosyror), RNA/DNA och fettsyror, allt förpackat i 100% naturlig form utan tillsats av biprodukter.

Rekommenderad daglig dosering till hund: 1 tablett (200 mg) per 5 kg kroppsvikt. 15 tabletter eller 1 tesked pulver till hund som väger 80 kg.

Doseringen kan minska till hälften av det rekommenderade under den första veckan. Det är helt normalt att hundens avföring blir mörkare än vanligt, då Chlorella är en alg som innehåller klorofyll.

 

Hur skiljer sig Chlorella från kosttillskott med vitaminer och mineraler?

Chlorella är ett så kallat “functional food” (funktionell föda) och är fri från syntetiska tillsatser, konserveringsmedel, gluten, färgämnen och andra kemiska ämnen. Algen innehåller ett antal andra näringsämnen och substanser med funktioner som man inte kan finna i syntetiska näringstillskott, bland annat klorofyll, RNA / DNA, albumin och xantofyll.


Läsvärda länkar: