Lär dig mer om Aconitum napellus (äkta stormhatt)

Aconitum napellus (äkta stormhatt) växer bland annat i Europas berg- och fjällområde och blommar mellan juli och september. Växten kan bli ca en meter hög och har stora mörkblå / lila blommor som sitter samlade i klasar i stjälktoppen. Den blå stormhatten tillhör familjen Ranunculaceae (ranunkelväxter) och växer på frisk, fuktig och näringsrik mark i skogsbryn och lundar.

En växt som både finns i läkemedel och trädgård

Den äkta stormhatten har länge använts inom homeopatin och som trädgårdsväxt. Stormhatten klassas som en giftig växt då både rot och frön innehåller akonitin. Inom homeopatin är det inte ovanligt att använda sig av medel och växter som klassas som giftiga i terapeutisk syfte. Homeopatiska läkemedel innehållandes äkta stormhatt är inte giftiga. Du kan känna dig trygg med att samtliga homeopatiska läkemedel från DCG är registrerade och godkända av läkemedelsverket.

Homeopatiska läkemedel med aconitum napellus

Översätt »