Vad är spagyriska läkemedel?

Spagyriska läkemedel tillverkas enligt en metod som utvecklades redan på 1500-talet av läkaren och vetenskapsmannen Paracelsus. Metoden har förfinats av Dr Beyersdorff på Pekana i Tyskland. Metoden består av 4 nyckelsteg:

Separation

Man använder specifika delar av färska eller torkade örter och tillsätter en specialjäst och socker för att få igång en jäsningsprocess. Denna process tar 3 veckor och resulterar i en modertinktur med hög vital energi.

Rening

Tinkturlösningen filtreras flera gånger tills den är helt fri från orenheter. För att vara säker på att alla biokatalysatorer (enzymer), vitaminer och andra vitala delar behålls aktiva, destillerar Pekana aldrig sina spagyriska tinkturer.

Askbränning

Det ursprungliga växtmaterialet som blir kvar efter tinkturframställningen torkas, pressas och bränns till aska under hög temperatur. Med avancerad teknik renas askan från alla orenheter, så att endast de rena växtmineralerna återstår.

Återförening

De rena växtkristallerna återförenas slutligen med modertinkturens lösning. Fram till dess har tinkturen ingen doft. Vid ögonblicket när mineralerna blandas med lösningen sker en dramatisk färgförändring och örtens specifika doft flödar från vätskan.
På grund av den spagyriska processen får man ett preparat med kraftfull biokemisk effekt.
Slutligen omvandlas den spagyriska tinkturen till ett homeopatiskt medel genom handpotensering.

Pekanas spagyrisk-homeopatiska läkemedel kombinerar spagyriskt behandlade örter med homeopatiska substanser.
Läs om våra produkter och Pekana här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *