Stig Levins artikel om avgiftning & graviditet

Stig Levin, författare till boken ”Chlorella funktionell föda”, summerar i nedanstående artikel om hur Chlorella pyrenoidosa kan användas som avgiftning och vid graviditet.

 AVGIFTNING

Kroppen känner igen och tar snabbt och effektivt upp Chlorellas naturliga näringsämnen som inkluderar vitaminer, mineraler, aminosyror, fettsyror, RNA/DNA, klorofyll, xantofyll och Chlorella tillväxtfaktor (CGF).

Avgiftningsprocessen börjar omedelbart med hjälp av klorofyll och substansen sporopollenin som finns i Chlorellas cellvägg, (endast förekommande i pyrenoidosa). Dessa ämnen bidrar effektivt till att tungmetaller och, för kroppen främmande bakterier, förs ut genom tarmsystemet och andra av kroppens utsöndringsorgan.

Immunsystemet får stärkande stimulans och kroppen börjar få en förbättrad näringsbalans.

GRAVIDITET

När man är gravid är det viktigt att ha en välgörande livsstil och inte minst att tillföra sin kropp en fullgod och naturlig näring. Folsyra (vitamin B9) hjälper till att bygga hälsosamma celler. Kroppens behov av folsyra ökar under perioder av snabb tillväxt som vid graviditet och fostrets utveckling.

 Ett stort antal studier har visat att hälsofarliga dioxiner kan passera direkt från moder till foster via bröstmjölken, men detta kan minska betydligt genom att äta Chlorella pyrenoidosa.

En publicering i ”Journal of Medicinal Food, vol 10, no 11 visade en analysering av dioxinnivåer i bröstmjölken hos 35 gravida kvinnor i Japan. 18 av dessa 35 kvinnor använde Chlorella pyrenoidosa. Studien visade att giftiga nivåer i bröstmjölken hos de kvinnor som åt Chlorella hade betydligt mindre nivåer än i kontrollgruppen. Då gravida mödrar som äter Chlorella pyrenoidosa kunde förhindra sina foster att utsättas från diverse gifter, fann man även att deras bröstmjölk innehöll signifikant mindre av toxiner.

Blodbrist vid graviditet och graviditetsinducerad högt blodtryck (PIH) är vanliga och mycket allvarliga störningar inom graviditeten och den förändrade näringsstatusen hos den gravida kvinnan är en av de mest bidragande orsakerna.

Chlorella innehåller stora kvantiteter av folat, vitamin B12 och järn, och anses vara en bra näringskälla, speciellt för en gravid kvinna.

  1. Journal of Medicinal Food, vol 10, no 1  https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/jmf.2006.023 

Lämna ett svar