D.I.Y Lyxig kroppsolja med doft av jul

diy kanel apelsin

Första advent har redan passerat och nu är juletiden här! I år blir en något annorlunda jul mot tidigare så varför inte göra det bästa av situationen. Nu när vädret blir kallare kan det vara skönt att stanna inomhus och rentav kanske det finns mer tid till hemmamys, pyssel och egentid?

Lyxa till det med en härlig spakväll därhemma någon dag – det gör så gott för kropp och själ! Här kommer ett riktigt bra DIY tips till jul som hjälper dig att varva ned samtidigt som du får avnjuta julens alla underbara dofter!

Blanda din egen kroppsolja med doft av jul!

Att blanda sin egen kroppsolja är inte svårt alls, du behöver bara 1 basolja, ditt val av eteriska oljor och en glasflaska att förvara oljan i. Kroppsoljor kan kosta skjortan i butik men att göra de själv är enkelt, prisvärt och du kan själv välja dina favoritdofter! Så låt oss börja 😊

Steg 1 – Att välja basolja

När du ska blanda din egen kroppsolja behöver du minst en basolja men du kan även blanda olika oljor allt efter eget önskemål. Det finns också färdigblandad basolja som du kan använda!

Några av våra favoritoljor är:

  • Mandelolja – en lätt olja som absorberas snabbt in i huden
  • Olivolja – gärna kallpressad och extra virgin, olivolja fungerar utmärkt som hudolja och ett extra plus är att den dessutom är väldigt plånboksvänlig!
  • Jojobaolja – perfekt för torrare hud, jojoban är toppen som återfuktare
  • Avocadoolja – så näringsrik olja som ger en silkeslen hud, används bäst ihop med av de andra basoljorna.

Steg 2 – Eteriska oljor

Det fina med eteriska oljor är att de både doftar gott och fungerar som aromaterapi, många dofter har även olika egenskaper och verkan. Tänk på att eteriska oljor är mycket koncentrerade och skall användas med stor försiktighet. Det räcker oftast bara med några droppar för både doft och verkan (för mycket eteriska oljor kan istället irritera huden).

Det finns så många olika sorters eteriska oljor att välja mellan så nu inför julen passar det bra med dofter som kanel, apelsin och kardemumma. Kanel med dess kryddiga doft som verkar stärkande och värmande, apelsin som både lugnar och verkar upplyftande för sinnet och kardemumma med sin söta, varma doft och ger oss en känsla av trygghet!  

Här delar vi med oss av vårt bästa recept på en julig kroppsolja till dig! Lycka till med detta lilla DIY-projekt för en extra njutningsfull jul!

Recept: Välgörande kroppsolja med doft av jul

1 dl Mandelolja
0.5 dl Jojobaolja
0.5 dl Olivolja
5 droppar Kanelbladsolja
5 droppar Apelsinolja
1 Kanelstång (valfritt, mest för syns skull)

Blanda alla oljor i en glasflaska och skaka ordentligt, lägg i kanelstången i flaskan och förslut. Klistra en snygg etikett på flaskan. Klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *