Stärk ditt inre med Dr Bachs blomsterterapi!

Vem var Dr Bach?

Jo, Dr Edward Bach var en engelsk läkare, bakteriolog och immunolog. Han jobbade som kirurg vid University College Hospital i London och som husläkare vid sin privata klinik. Efter en tids sjukdom som han lyckades att bli botat från omvärderade han sitt liv och sökte efter ett holistiskt sätt för att hjälpa hela människan att läka snarare än att behandla symptom. 

Harmoni enligt Dr Bach

Dr Bach tyckte att harmoni mellan kropp och själ är viktigt för ens hälsa. Kroppsliga symptom kan speglas som mentala obalanser. För att behandla obalanser har Dr Bach tagit fram en metod för att utvinna blomsteressenser med hjälp av konjak. Han experimenterade med flera växtkombinationer för att slutligen komma fram till sju olika kategorier av blomsterdroppar som hjälper till att bli av med de obalanser man hamnar i av olika anledningar t.ex. olyckor, stressituationer, trauma mm. 

Blomsterterapi

Det finns 38 st blomessenser som går att använda enskilt. Det går också bra att blanda enskilda blomsteressenser (upp till max 8 st olika blomsteressenser) eller använda färdiga kombinationer som riktar sig mot konkreta områden.  För att blanda en egen behandlingsflaska så fyll en 30 ml pipettflaska med naturligt källvatten (ej kolsyra) och ca 5 ml konjak/äppelcidervinäger som konserveringsmedel. Tillsätt sedan 2 droppar av varje önskad blomsteressens. Blomsteressenserna fungerar också på små barn och växter.

Nedan hittar du de tre av de mest kända och använda kombinationer av Dr Bachs droppar för känslomässiga tillstånd. 

5 Flower- räddningsdroppar

Räddningsdroppar är de mest populära av kombinationerna. De kan användas vid upprörda känslor, psykiska påfrestningar eller nervositet inför ett stressigt möte så som läkarbesök eller tenta. 5 Flower löser också upp mentala spänningar. De passar både människor och djur och kan användas både vid akuta tillstånd eller under längre perioder av en förhöjd stress. 

Räddningsdroppar består av fem av de 38 blomsteressenserna

5 Flower finns som droppar, granulat, spray och salva. Granulatet utan alkohol lämpar sig bäst för barn samt personer med alkoholintolerans.

Exam- inför tenta

Exam  är en kombination som riktar sig till dig som vill fokusera mer effektivt på en uppgift så som deadline, tenta mm. Då Exam har förmåga att öka koncentrationen och stärka självförtroendet. 

Den innehåller följande 5 blomsteressenser: 

 • Clematis mot svimningstendenser och för att kunna bli närvarande 
 • Gentian (gentiana) mot tankar på att ge upp 
 • Elm (alm) mot stress pga prestationskrav 
 • Larch (lärk) för att höja självförtroendet 
 • White Chestnut (hästkastanj) för att öka koncentration och fokus 

Night- för god sömn

Målet med kombinationen Night är att finna ro och lugn, avslappning och en god sömn.  

Night innehåller sex av de 38 blomsteressenserna

 • Agrimony (småborre) mot stress och oro 
 • Cherry Plum (körsbärsplommon) som underlättar sömnen 
 • Walnut (valnöt) som skyddar i förändringstider 
 • White chestnut  (hästkastanj) för fokus och närvarande; den hjälper mot tankekaoset 
 • Impatiens (balsamin) mot stress och spänningar 
 • Vervain (verbena) verkar lugnande för både kropp och själ 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *