Varför ska du välja Naturlig & Ekologisk kroppsvård?

ringblomma

Att välja frukt, grönsaker och andra varor i mataffären som är ekologiska är numera en självklar sak för många. Vi är noga med vad vi stoppar i oss och väljer bort giftiga bekämpningsmedel både för vår egna skull och för vår miljö. Nästa steg i samma led kan vara att gå igenom ditt badrumsskåp och kika på vad produkterna du använder dagligen innehåller.

Miljö- & hälsofarliga kemikalier

Tandkräm, Hudkräm, duschgel, schampo, balsam, tvål osv – hur ser innehållet ut i dessa produkter? Sanningen är tyvärr den att det i alltför många skönhets- och kroppsvårdsprodukter finns en hel del syntetiska kemikalier. Många av dessa kemikalier bidrar till miljöförstöring och andra kan påverka vår hälsa. Syntetiska kemikalier kan vara starka allergener och irritera huden, vissa ämnen kan även verka hormonstörande. Beroende på hur mycket produkter som vi använder kan det bli en cocktaileffekt då ingen vet riktigt säkert vad som händer när vi exponeras under en lång tid. Dessutom spolas allt vi använder ner i avloppet när vi tvättar oss och kemikalierna riskerar att hamna i våra vatten. Konsekvensen blir därmed att det skadar våra vattenlevande organismer.

139 kr
Nyhet!
99 kr
Nyhet!
298 kr
219 kr
Nyhet!
Snart i lager
189 kr
Snart i lager
269 kr
Nyhet!
65 kr
129 kr
379 kr
Nyhet!
91 kr
Nyhet!
199 kr
110 kr
Nyhet
169 kr
49 kr
119 kr
Nyhet!
Nyhet!
145 kr
Nyhet!
94 kr
279 kr
349 kr
199 kr
138 kr
34 kr
59 kr
349 kr

Potenta ingredienser

Tillverkare av av naturlig kroppsvård försöker i möjliga mån att använda ingredienser som kommer från naturen och undviker syntetiska kemikalier.

Huden är vårt största organ och det finns bara positiva saker med att välja ekologisk och naturlig kroppsvård! Förutom de miljömässiga fördelarna får du mer potenta ingredienser och därmed bättre effekt. Ofta innehåller ingredienser från naturen mer näringsämnen och därmed fler goda egenskaper!

Att göra ett bra val!

Ett extra plus är förstås om schampot, tandkrämen, tvålen osv är av naturligt ursprung och är ekologisk. Ekologiska ingredienser inom kroppsvård är alltid råvaror som kommer från en ekologisk odling. Det betyder att inga bekämpningsmedel har använts och köper du ekologiskt bidrar du till friskare jordar, bättre arbetsmiljö för de som arbetar med odlingen och ett mer hållbart samhälle!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *