Sommarens bästa tips – från oss till dig!

sommartips

Nu är den äntligen här, sommaren. Som vi har längtat efter vila, sol och små äventyr i naturen. Vi vill passa på att ge dig våra bästa tips för en så härlig sommar som möjligt här! Som grädde på moset delar vi även med oss av receptet på en kylande, näringsrik smoothie som kanske kan bli din nya vana denna sommar! 

Få lite extra färg  

Betakaroten finns naturligt i t.ex. morötter men kan också tas i form av kosttillskott. Betakaroten är en vegetabilisk källa till vitamin A. Intag av mat och kosttillskott med stora mängder betakaroten kan ge huden lite extra färg, många tycker att de även får mindre besvär med soleksem och inte bränner sig lika lätt.  

Återställ vätskebalansen  

Vi vet alla hur viktigt det är att dricka mycket vatten när det blir varmare. När vi svettas förlorar vi också mineraler, elektrolyter och salter. Vi vill tipsa om CarboBas + Zink som är ett högdoserat elektrolytpulver som stabiliserar vätskebalansen. Den innehåller även natriumkarbonat som kan hjälpa till att upprätthålla vår syra- och basbalans. Lägg till Carbobas + Zink som ny rutin denna sommar för ökad energi, mindre muskelvärk och en mage i balans.  

Läkande och stärkande för huden  

Aloe Vera är en fantastisk läkande växt och används mycket i naturlig hudvård. På grund av dess lugnande, fuktgivande och kylande egenskaper passar den också utmärkt som aftersun. Ett måste i strandväskan är Dr Organics Aloe Vera gel. Vi vill också tipsa om antioxidanten E-vitamin som är viktig för många processer i kroppen och inte minst för huden. Det finns studier som visar att UV-strålning kan minska mängden E-vitamin i hudcellerna. E-vitamin skyddar hudcellerna mot oxidativ stress och kan neutralisera fria radikaler. Så för att minska solskador och ge huden extra näring inifrån kan man ta tillskott av E-vitamin. 

Naturligt Solskydd 

Hos oss hittar du bl a Sol de Ibizas naturliga solskydd. De har utvecklat produkter som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar, tack vare sitt solskyddsfilter av non nano zinkoxid. Solskydden är lätta att applicera, lämnar ingen vit hinna och de passar utmärkt att använda under makeup. Produkterna innehåller naturligt vårdande ämnen som t.ex. ricinolja, sheasmör, mandelolja och ringblomsextrakt. Alla produkterna är säkra för både hav och barriärrev och är vattenresistenta. De är också oparfymerade, lämplig för hela familjen samt för känslig hud. 100% naturliga och vegan. 

Insektsfri Sommar 

Vi vill tipsa om att laga mat med lite extra vitlök denna sommar. Studier visar nämligen att fästingar ogillar vitlöksdoft. Vitlök motverkar även mygg- och andra insektsbett. Det finns också luktfria alternativ i form av kapslar från Närokällan. I vårt sortiment hittar du även Achillea. Naturens eget giftfria skydd mot sommarens små irritationsmoment. Achillea Innehåller rölleka, eukalyptus och citronella och passar även utmärkt för barn och husdjur. 

Green Dream Smoothie 

Är det dags för en ny grön vana? Här kommer en god och krämig smoothie med nyttiga fetter och vår näringsrika chlorella. Chlorella har mer än 25 olika vitaminer och mineraler. Chlorella är 60 till 70% protein och innehåller en hög mängd av klorofyll. Linfröolja är en naturlig källa till omega-3 och linfröolja är naturens rikaste källa av alfa-linolensyra (ALA). Kroppen omvandlar ALA till (EPA) och (DHA). 

Ingredienser:   

1 näve spenat   
1 banan    
1 tsk chlorella pyrenoidosa pulver
I/2 avokado   
1 dl fryst mango    
1.5 dl havremjölk 
1 tsk linfröolja från Holistic.    
Juice från 1 lime   

Mixa allt, toppa med hampafrön, och njut i sommarvärmen! 

Bloggat av Sanna Hallgren, DCG.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.