Din varukorg är tom

JUST NU - I FOKUS

MED VÄNNERNA PÅ DCG

Häng med här och få reda på vad som är på gång på DCG. Här skrivs det lika gärna om stort som om smått.

Hoppas att du vill vara med på ett hörn på vår resa som producerande svenskt företag i den spännande hälsobranschen!

Hej kära läsare!

Vad roligt att du hittat hit. På den senaste tiden har det hänt mycket på DCG som jag gärna vill dela med mig av till dig! Det blir ett bra första steg för oss att lära känna varandra lite bättre och du får härmed också en närmare inblick i vad som rör sig bakom väggarna hos oss på DCG!

Visste du att vi har tillverkat och sålt läkemedel och kosttillskott ända sedan 1945? Det betyder att vi snart har 80-års jubileum! Ända sedan start har vi strävat efter att vara din vägvisare till naturlig hälsa, med stort fokus på våra produkter som vi tillverkar i egen produktionsanläggning i Göteborg samt på de varor vi distribuerar för andra tillverkare. Men naturlig hälsa är förstås så mycket mer än bara produkter…

Naturlig hälsa kan även handla om våra relationer, en sund livsstil och vår miljö. Det är självklara saker att förstå men det är inte alltid så lätt att leva upp till många gånger. Vi behöver aktivt arbeta för att allt det ska bli bättre och här på DCG satsar vi nu stort när det gäller miljön – där vår miljöresa startar med vårt emballage.

Nu har vi efter en tid av aktivt hållbarhetsarbete, valt att byta till nya mer hållbara material när det gäller vårt emballage som vi skickar din beställning i. In med återvinningsbart papper och ut med plasten lyder vårt beslut. Detta grundar sig på råd och kunskaper hos den expertis vi träffat under vårt hållbarhetsarbete via Omställningslyftet, som har som syfte att utveckla företag mot bättre miljöanpassning.

 

Vi har valt att satsa på återvinningsbart papper. Det gäller för ytteremballaget du får från oss – från kartong till papperstejp! Det ska vara enkelt och miljöriktigt för dig att kunna sortera emballaget i ett endaste återvinningsslag.

Vi har dessutom tillsammans med Göteborgs Tekniska College (där vi är partnerföretag) genomfört Digiresan som syftar till att hitta smartare sätt att arbeta med mindre papper och göra det enklare för våra medarbetare.

Men den här resan har bara börjat. Vi fortsätter arbeta mot fler miljö- och hållbarhetsmål med kompetent stöd och närmast i tur står samverkan med Almi Företagspartner Väst AB där vi har börjat på nästa nivå av programmet Hållbar utveckling.

Sist men minst så lanserade vi alldeles nyligen en ny hållbar produkt Omegaheart i den egna serien CareMe. Det är ett omega-3 kosttillskott med naturliga extrakt av olivblad, druvkärnor samt GMO-fritt rapslecitin med fokus på hjärtat. Här är Omegafettsyrorna utvunna från garanterat hållbart fiske, certifierat via organisationen Friend of the sea.

Tack för ordet och välkommen hit igen. Jag är snart tillbaka och jag vill även passa på att utlova att fler goda DCG-nyheter är på gång!

Vi hörs snart igen,

Kram /Jiota