Din varukorg är tom

Om homeopati

Läs mer om homeopatiska läkemedel och om vad homeopatisk behandling innebär.

Vad innebär homeopatisk behandling?

Homeopatisk behandling innebär ett holistiskt synsätt och är helt individuell – olika människor rekommenderas olika behandlingar, även om de har samma sjukdom. Homeopaten tar hänsyn till alla patientens symptom – fysiska, mentala och emotionella – och alla faktorer bidrar således till helheten. Det homeopatiska läkemedlet verkar sedan på så sätt att det stimulerar kroppens egna försvar och självläkande förmåga. Homeopatiska läkemedel kan användas av både djur och människor.

Vad menas med “lika botar lika”?

Homeopati grundar sig på kärnprincipen att lika botar lika (similia similibus curentur). Det betyder att en substans som i höga doser kan förorsaka ett visst sjukdomssymtom kan hos patienter bota liknande symtom i svagare doser.

Varför kan man inte se på burken eller hemsidan vad medlet är bra för?

Homeopatisk behandling är individbaserad. När man konsulterar en homeopat ställs en så kallad anamnes, där homeopaten sammanställer många olika faktorer, som t ex livssituation, tidigare sjukdomar eller trauman, kostvanor m m. Därför kan två personer med samma diagnos behöva helt olika läkemedel.

Hur ska jag ta homeopatiska läkemedel?

Homeopatiska piller och tabletter ska alltid tas oralt, via munnen. Det är viktigt att inte inta preparaten i samband med mat eller dryck, detta för att uppnå optimalt upptag i kroppen. Orala droppar tar du direkt i munnen eller i ett halvt glas vatten, och detta gäller även för orala lösningar.

Vill du se alla våra homeopatiska läkemedel, så klicka här.

Hur ska jag dosera homeopatiska läkemedel?

För att få rätt dosering ber vi dig att kontakta din homeopat eller terapeut.

Hur vet jag att ett homeopatiskt medel är godkänt och säkert att använda?

På etiketten ska det stå ”homeopatikum registrerat utan indikation” samt ett registreringsnummer. Detta registreringsnummer finns med på Läkemedelsverkets hemsida under registrerade homeopatiska läkemedel.

Din hälsa är viktig för oss! Du är alltid välkommen att höra av dig om du har några funderingar.