Din varukorg är tom

  Närokällan

  Vild Oreganoolja

  30 ml

  4.6 (7) - Recensioner (4)

  Vild Oregano-Olja från Närokällan är dubbelt så koncentrerad mot tidigare och innehåller nu 2 delar olivolja och 1 del oreganoolja.

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Dubbelt koncentrerad

  Med ca 80% Carvacrol

  30 ml

  • Vild Oregano-Olja från Närokällan är dubbelt så koncentrerad mot tidigare och innehåller nu 2 delar olivolja och 1 del oreganoolja. Oljan är utmärkt både invärtes som utvärtes och kan användas som hudolja. De gamla grekerna pressade olja från oregano och använde som huskur, då oregano växte i bergen vid medelhavet och var enkel att skörda. De ansåg att oregano kunde hålla borta mask, parasiter, mygg, löss, fästingar m.m. Oreganoolja luktar naturligt starkt av oregano.

   1 ton oregano ger cirka 10 liter olja. Den viktigaste ingrediensen är Carvacrol och Närokällans vilda oregano innehåller så mycket som 80% Carvacrol.

   Denna oregano är inte riktigt densamma som vi använder som krydda i köket. Den här är extremt stark som olja. Kan ge en brännande känsla direkt på känslig hud/slemhinnor/tunga. Ta den till maten och under kortare perioder. Två till tre veckors användning och sedan uppehåll.

   OBS! Då denna olja är såpass koncentrerad och kan brännas väldigt mycket om den tas ren, rekommenderar vi att den tas utspädd i någon olja eller gärna i tomma kapslar som du enkelt fyller själv. Kan användas utspädd på huden eller oralt. Häll dropparna i vatten, i en tom kapsel, på tesked med honung eller på sallader och i mat.


   Dosering: 2-5 droppar per dag, tas i kapslar eller utspädd i vatten eller olja. Mycket stark, bör ej tas outspädd. 2 droppar ger 59 mcg och 5 droppar är 147 mcg.

   Detta är ett kosttillskott. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Överskrid ej rekommenderad dos.

  • Ingredienser: Extra virgin olivolja, oreganoolja (Origanum vulgare ssp. minutiflorum).

   Förvaring: Förvara torrt, i rumstemperatur och oåtkomligt för barn.

   Var uppmärksam på att produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar regelbundet, men ber dig att alltid kontrollera förpackningen på den köpta produkten.

  • Jenny M

   Recensiondatum: 2024-05-23

   En stark olja som ska användas med försiktigt. I måttliga mängder och med ordentlig utspädning,  kan den göra nytta. 

   David F

   Recensiondatum: 2024-05-02

   Good quality, strong oil. Must have for the medicine cabinet.

   Lisbeth H

   Recensiondatum: 2021-12-08

   Är som Bamses dunderhonung, botar allt!😉

   Ivan D

   Recensiondatum: 2021-07-08

   I och med pandemin har allt fler människor tror jag börjat söka naturliga tillskott som t.e.x Oregano olja för att stärka sin immunitet och därför är jag mycket tacksam för era tjänster. Jag kan ännu inte tala om huruvida Oregano oljan har hjälpt men historiskt sett vet vi att helgon och mystiker alltid har använt naturens egna läkande örter för ett mer hälsosamt liv. Tack även för er snabba leverans. Mvh Ivan

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda