Din varukorg är tom

  CareMe

  ImmuneCare

  60 kaps

  4.7 (54) - Recensioner (14)

  ImmuneCare från CareMe är ett kosttillskott med antioxidanter, vitaminer och mineraler från naturen som stödjer immunförsvarets normala funktion, dämpar inflammationer och ger cellerna skydd mot oxidativ stress. En riktig boost inför förkylnings- och pollensäsongen.

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Hela 500 mg Quercetin

  Mineraler & C-vitamin

  För immunförsvaret

  • ImmuneCare från CareMe är ett kosttillskott med antioxidanter, vitaminer och mineraler från naturen som stödjer immunförsvarets normala funktion, dämpar inflammationer och ger cellerna skydd mot oxidativ stress. En riktig boost inför förkylnings- och pollensäsongen. ImmuneCare innehåller en unik sammansättning av Quercetin (500mg), Rutin, Zink, Selen, Vitamin C samt noga utvalda naturliga växtextrakten. Dessutom täcker ImmuneCare dagsbehovet för både Zink och Selen.

   Quercetin - naturligt antihistamin
   Den mycket kraftfulla antioxidanten Quercetin har visat positiva resultat i studier med säsongsbetonade besvär. Läs studien här.

   Den speciellt framtagna kombinationen i ImmuneCare består av:

   Quercetin och Rutin – Antioxidanter med antiinflammatoriska egenskaper (hela 575 mg!) från japanskt pagodträd. Quercetin är ett naturligt gult pigment och finns i frukt och grönt så som kapris, äpplen, lök, bovete och broccoli. Det tillhör flavonoider – bioaktiva ämnen från växtrike som har antioxidativa egenskaper. Quercetin fungerar också som ett antihistamin (se Mer Info för källor). Quercetin i studier stödjer transport av zink in i cellerna samt ökar upptaget av C-vitamin. Quercetin, C-vitamin och bromelain arbetar synergiskt och förstärker varandras egenskaper.


   Zink och Selen
   – Livsnödvändiga mineraler, i organiskt bunden form för hög biotillgänglighet. Bidrar till immunsystemets normala funktion och skyddar cellerna mot oxidativ stress.

   Acerola – Naturlig källa till antioxidanten vitamin C. Vitamin C bidrar till normal funktion av immunförsvaret, minskar trötthet och utmattning.

   Grönt te – Innehåller flavonoider bl.a. EGCG (epigallokatekin 3-gallat) med antiinflammatoriska egenskaper. I studier har det skyddat hjärnceller mot oxidativa skador och haft antiviral effekt.

   Bromelain – Ananasenzym med dokumenterade antiinflammatoriska egenskaper, i studier stödjer upptaget av quercetin och rutin.

   Broccoli – innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter.

   Piperin
   – Antioxidant av Svartpepparextrakt som i studier stödjer metabolism av aktiva ämnen.

   DCG Nordics serie med kosttillskott CareMe® erbjuder rena produkter utan onödiga tillsatser. Kapseln är vegetabilisk och är gjort av cellulosa. Kosttillskottet innehåller heller inga färg- eller konserveringsmedel och är tillverkat enligt HAACP och GMP standard.

   Läs mer om naturens egna antihistaminer här.

   Läs mer om quercetin för immunhälsa på vår blogg.


   Dosering:
   3 kapslar dagligen mellan måltider.

   Dos bör ej överskridas.

   Detta är ett kosttillskott. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Överskrid ej rekommenderad dos.

  • Quercetin
   Quercetin är en välstuderad och kraftfull antioxidant som ofta kallas för Master flavonoid. Forskning visar att quercetin kan hjälpa till att dämpa inflammationen, skydda cellerna mot oxidativ stress samt stödjer cellhälsan och immunförsvaret.
   Quercetin finns naturligt i blommor, frukt och grönsaker och ger dem en gul färgnyans. Du kan hitta antioxidanten i bl.a. lök, äpplen, röda vindruvor, grönkål, grönt te, broccoli, bär och citrusfrukter. Quercetinet i CareMe® ImmuneCare kommer från torkade blommor och knoppar av ett japanskt pagodträd (Sophorae japonica).
   Studier med quercetin pekar mot dess effekt vid förkylningar och pollenallergi. Detta eftersom quercetin har både in vitro och i kliniska studier dämpat inflammationen (1-3). Quercetin har dessutom fungerat som antihistamin dvs hämmat utsöndringen av histamin från immuncellerna och på det sättet dämpat allergiska besvär (4-6, 33). Utöver detta, vidgar quercetin luftrören och underlättar andningen (7).
   Quercetin transporterar zinkjoner från blodomloppet genom cellmembranen in i cellerna. Det är in i cellen där zink påverkar antiviral och antibakteriell immunitet samt reglerar inflammatorisk respons mot patogener (8, 9). Quercetin arbetar i synergi även med vitamin C och i studier har de förstärkt varandras verkan (10, 11). Därför innehåller CareMe® ImmuneCare hela 500 mg quercetin ihop med 21 mg zink och 69 mg vitamin C per dagsdos.

   Rutin
   Rutin är en kraftfull antioxidant som växter bildar från quercetin och rutinos. Rutin finns bl.a. i kapris, bovete, sparris, körsbär, grönt te, äpplen och citrusfrukter. Rutin i CareMe® ImmuneCare kommer så som quercetin från torkade blommor och knoppar av ett japanskt pagodträd (Sophorae japonica). Rutin är välstuderat både in vitro och i djurstudier där det visat flera hälsofrämjande egenskaper. Det stödjer bl.a. hjärnfunktion, ger stöd för minne och kognition samt stärker immunförsvaret och motverkar virusinfektioner (16-18). Traditionellt har rutin använts för att hjälpa blodcirkulationen och stärka blodkärl. Rutin är också starkt antiinflammatoriskt (12-15) och har visat en antiallergisk verkan i humana cellinjer och experimentella astmamodeller där det minskat syntesen av histamin och sänkt antalet vita blodkroppar i lungorna (22). Dessutom hjälper det kroppen att bygga kollagen och har uppvisat synergieffekt med C-vitamin (19-21).

   Zink
   Zink är en livsnödvändig mineral som har en stor roll i celldelningsprocessen och skyddar kroppens celler från oxidativ stress. Mineralen är involverad i ett flertal metaboliska processer i kroppen och bl.a. bidrar till immunsystemets normala funktion. Zink spelar en viktig roll i antiviral immunitet och att hämma replikation och tillväxt av övre luftvägs viruspartiklar (23-25). I kliniska studier har zinktillskott kunnat förbygga och/eller korta ner förkylningssymptom (26).
   Eftersom zink är vattenlöslig behöver den hjälp att ta sig in i cellen genom fettlösliga cellmembran. Transporter sker antigen genom zinkbindande protein eller genom fettlösliga zink transportörer (zinkjonoforer). Quercetin, rutin och katekin från grönt te har i vetenskapliga studier identifieras som zinkjonoforer som transporterar zink genom cellmembranen (8, 9).
   Zink finns naturligt i kött, mejeriprodukter, inälvsmat samt nötter och fullkorn. Vegetariska källor innehåller dock lägre halter av mineralet än animalier. I CareMe® ImmuneCare använder vi 21 mg (per dagsdos) av zinkcitrat, en organisk zinkförening med hög biotillgänglighet och som dessutom är snäll mot magen.

   Vitamin C
   Vitamin C är en stark antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress och bidrar till ett normalfungerande immunsystem. Vitamin C behövs också för att kroppen ska kunna bilda kollagen och bidrar till broskets, benstommens och tändernas normala funktion.
   Vitamin C finns naturligt i frukt och grönsaker men förstörs lätt när man lagar mat då det är värmekänsligt. Vitamin C i CareMe® ImmuneCare kommer enbart från en naturlig källa – acerola körsbären (Malpighia punicifolia). Superbären acerola är en av de mest C-vitaminrika frukter i världen. Vårt acerolapulver är standardiserat för att alltid innehålla 50% av C-vitamin.
   Vitamin C arbetar i synergi med bioflavonoider quercetin och rutin (10, 11,19-21).

   Selen
   Selen är nödvändig för att stödja kroppens immunförsvar och skyddar den mot oxidativ stress. Vetenskapliga studier visar ett samband mellan kroppens selenstatus och hur bra den motstår diverse virussjukdomar t.ex. förkylningsvirus (27-29).
   Selen finns naturligt i kött, fisk och skaldjur samt inälvsmat. Vegetariska källor har lägre halter av selen än animalier. CareMe® ImmuneCare innehåller 109 % DRI per dagsdos av selenmetionin, en organisk selenförening som tas lättare upp av kroppen och höjer plasma nivåer snabbare än oorganiska föreningar.

   Grönt te
   Vi har kompletterat quercetin och rutin med extrakt från grönt te. Grönt te (Camellia sinensis L. Kuntze) är fyllt med antioxidanter. Bladen innehåller både rutin och s.k. katekiner. Tack vare höga halter av antioxidanter kan grönt te skydda cellerna mot oxidativ stress, hjärnan mot oxidativa skador samt stödja immunförsvaret. Antioxidanter från grönt te har en dokumenterad antiviral effekt (2, 10). Epigallokatekingallat från grönt te är dessutom en zinkjonofor (8, 9).

   Bromelain
   Bromelain är ett enzym som är stabilt i magsäckens sura pH och som traditionellt används för att underlätta matsmältningen när den intas i samband med måltid. Bromelain används traditionellt även för att dämpa svullnad och inflammation, speciellt i nässlemhinnan. I djurstudier har bromelain dämpat allergisk respons i luftvägar tack vare sina antiinflammatoriska och antiallergiska egenskaper (3).
   Bromelain som finns i CareMe® ImmuneCare kommer från ananas (Ananas comosus).

   Svart peppar
   Svart pepparextrakt (Piper nigrum) innehåller aktivt ämne piperin. Piperinet är en sk. bioenhancer vilket betyder att när det blandas med andra aktiva ämnen ökar det deras biotillgänglighet och har därför använts i ImmuneCare för det bästa effekten (32). Vårt svart pepparextrakt är standardiserat för att för att innehålla 95% piperin.

   Broccoli
   ImmuneCare innehåller också broccolipulver, ett helnäringspulver med ett välbalanserat näringsinnehåll. Broccoli (Brasica oleracea L. italica L.) är naturligt rik på antioxidanter såsom sulforafan och lutein, växten innehåller även höga halter av vitaminer C och K, B-vitaminer samt mineraler så som mangan, kalium, fosfor, kalcium, järn och zink.

   Referenser:
   1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20943792/
   2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27294919/
   3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27710596/
   4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27187333/
   5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18187018/
   6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21625024/
   7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3763034/
   8. https://pubs.acs.org/doi/10.1021/jf5014633
   9. https://www.spandidos-publications.com/10.3892/ijmm.2020.4575
   10. https://www.researchgate.net/publication/338895023_Synergistic_Effect_of_Quercetin_and_Vitamin_C_in_Reducing_Acute_Toxicity_and_Improving_Antitumor_Activity_of_Liposomal_Doxorubicin
   11. https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2015/cc/c5cc00636h#!divAbstract
   12. https://www.scirp.org/journal/paperinformation.aspx?paperid=48870
   13. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25613739/
   14. https://www.semanticscholar.org/paper/Assessment-the-Ameliorative-Effect-of-Pomegranate-Ahmed/f970dd1112691c0fd49153b7b9b84db54c844676
   15. https://www.hindawi.com/journals/jchem/2015/294858/
   16. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0006899309014292
   17. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1347861319342306
   18. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0306452212001893
   19. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16642409/
   20. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15070159/
   21. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7779579/
   22. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18254248/
   23. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6628855/ 24. https://aac.asm.org/content/48/3/783
   25. https://jbiomedsci.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12929-019-0563-4
   26. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22233719/
   27. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6769590/
   28. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4288282/
   29. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20812787/
   30. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6152177/
   31. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3870104/
   32. https://www.alliedacademies.org/articles/rphplc-method-for-simultaneous-estimation-of-pregabalin-and-tapentadol-in-bulk-and-pharmaceutical-dosage-form.pdf
   33. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35776034/
  • Ingredienser: Quercetin (Sophorae japonica), broccolipulver (Brassica oleracea L. var. Italica), rutin (Sophorae japonica), acerolaextrakt (Malpighia punicifolia), grönt teextrakt (Camellia sinensis L. Kuntze), selenmetionin, bromelain 2500 GDU (Ananas comosus), zinkcitrat, svartpepparextrakt (Piper nigrum), vegetabilisk kapsel av cellulosa.

   Förvaring: Torrt, i rumstemperatur och utom räckhåll för barn.

   Var uppmärksam på att produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar regelbundet, men ber dig att alltid kontrollera förpackningen på den köpta produkten.

   Näringsinnehåll:
   Per 3 kapslar
   Quercetin
   500 mg ** 
   Zink 
   21 mg
   Vitamin C 
   69 mg
   Selen 
   60 mg
   Rutin
   75 mg
   Grönt te extrakt 
   60 mg
   Bromelain 2500 GDU
   50 mg
   Svartpepparextrakt 
   5,1 mg
   Broccolipulver 
   300 mg

   DRI = dagligt referensintag
   **DRI (dagligt referensintag) ej fastställt

  • Anna K

   Recensiondatum: 2024-05-06

   Mycket bra produkt med mycket potent innehåll. Känner mig piggare och blir inte lika lätt sjuk längre.

   Camilla W

   Recensiondatum: 2024-04-30

   Bara tagit i 10 dagar men tror de har resulterat i mindre allergiska symptom. 

   Arben M

   Recensiondatum: 2024-06-18

   Allt bra med är

   Halle

   Recensiondatum: 2024-05-15

   Bra och effektiv 

   Eva E

   Recensiondatum: 2023-12-13

   Förvånad över hur snabbt och smidigt både beställning och leverans fungerade. Mycket nöjd!

   Karina F

   Recensiondatum: 2023-10-05

   Good for the imune system .

   Marika E

   Recensiondatum: 2023-04-27

   Är säkert jättebra! Lite svårt att hinna utvärdera på så kort tid! Men tänker att den är perfekt nu under våren med alla pollen osv. 👍😀

   Joanna S

   Recensiondatum: 2021-06-16

   Ok

   Snezana C

   Recensiondatum: 2021-06-11

   Ämnessammansättningen är så unik. Använder till förebyggande syftet.

   gun f

   Recensiondatum: 2021-04-14

   Allt är bra, jag tycker att ni jätte bra att handla av Mvh Gun Frisk

   Kristina S

   Recensiondatum: 2020-12-28

   Toppen

   Gert J

   Recensiondatum: 2020-12-03

   Verkar fungera mycket bra!

   Sven o

   Recensiondatum: 2020-11-29

   Jag har tyvärr inte börjat använda den ännu, eftersom jag skulle avsluta en detoxkur, som jag just börjat på- I morgon börjar jag

   Anny K

   Recensiondatum: 2020-11-29

   Känner mig mycket piggare o det ganska omgående när jag började produkten då jag efter en långdragen förkylning tyckte det vände med preparatet.

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda