Din varukorg är tom

  Celtic salt

  Celtic Havssalt grovmalet

  227 g

  4.7 (3) - Recensioner (0)

  Oraffinerat havssalt räknas som det finaste saltet i världen. Men det viktigaste är att det till stor sannolikhet är det mest mineralrika saltet.

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Mineralrikt

  Passar även i matlagning

  Ca 82% natriumkloridhalt

  • Oraffinerat havssalt räknas som det finaste saltet i världen. Men det viktigaste är att det till stor sannolikhet är det mest mineralrika saltet.

   I vanligt vitt, raffinerat bordssalt har man avlägsnat alla de viktiga mineralerna som finns naturligt i havssaltet och i princip finns endast natriumklorid kvar. I Celtic salt är natriumkloridhalten ca 82% - Resten är spårmineraler. Medan normalt industriellt, raffinerat salt -så kallat bordssalt- oftast har en natriumkloridhalt på 99,9%.

   Celtic havssalt är ljusgrått av alla mineraler och kommer från oförstörda områden i Frankrike. Saltet sol- och vindtorkas och skördas i Bretagne. Det är garanterat fritt från pesticider, herbacider och skadliga kemikalier. Framförallt är det mycket mineralrikt och ett alldeles utmärkt mineraltillskott, fritt från tungmetaller.

   Det innehåller en mängd viktiga spårmineraler, såsom magnesium, kalium, selen, koppar, zink, järn och mangan. Celtic salt har mycket högre spårmineralhalt (17,5%) än Himalayasalt (4,1%).

   Läs mer om saltvattenflush på vår blogg.


   Användning: Saltets största användning är naturligtvis vid matlagning, men du kan även lägga en tesked salt i ett stort glas vatten och låta det lösa upp sig naturligt under en timme eller mer. När det är helt upplöst kan du lägga ner lite fler korn tills lösningen är mättad. Använd sedan ett par matskedar av detta i vanligt vatten per dag. Detta salt har inte den skarpa sälta som vanligt bordssalt har och är gott att dricka. Lösningen håller sig flera dagar i kylskåp då det är desinficerat av saltet.

   Använd det som det är i matlagning eller mal det i en saltkvarn.

   Celtic havssalt ljusgråa färg kommer från det höga innehåller av mineraler och det är grått istället för vitt då det inte är blekt. Saltet är dessutom fuktigt.

   Detta är ett kosttillskott. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Överskrid ej rekommenderad dos.

  • Ingredienser: Oraffinerat havssalt (NaCL) 82,5%.

   Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn

   Var uppmärksam på att produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar regelbundet, men ber dig att alltid kontrollera förpackningen på den köpta produkten.

    

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda