Din varukorg är tom

  Crearome

  Apelsin eterisk olja

  10 ml

  4.5 (18) - Recensioner (8)

  Utvinns ur skalen genom en sorts rivning och pressning. Det görs ihop med utvinningen av apelsinjuice. Doften är den typiska doft av apelsin.

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Ekologisk

  Upplyftande verkan

  • Apelsin eterisk olja eko från Crearome utvinns ur skalen genom en sorts rivning och pressning. Det görs ihop med utvinningen av apelsinjuice. Doften är den typiska doft av apelsin - flyktig, söt, varm, klar och frisk, den har en lugnande inverkan samtidig som den verkar upplyftande, ger sol och glädje till sinnet och kan vara ett stöd vid nedstämdhet, stress och oro. Doften står verkligen för SOL, ljus och värme och är ett självklart val i aromalampan under det mörka vinterhalvåret.

   Oljan kan användas i hud/massage/badolja och tillsätts främst för sin positiva effekt på sinnet. Den kan också vara en hjälp vid tillfällig svullnad i benen och vid celluliter samt vid fet hy. I hudvård används den främst i olja/vax produkter som t. ex läppcerat för att ge god smak.

   Den kan även användas i ansiktsolja för fet, trött, stressad eller mogen hud och kan ha en sammandragande effekt. Den hjälper att hålla på fuktigheten och ökar regenerationen i huden genom sitt rika innehåll av karotin. Karotin är ett förstadium till A-vitamin, är fettlösligt och finns i apelsinskalet och följer med den eteriska olja när den pressas ut. Ju mer karotin desto mörkare färg på skalet och därmed också på oljan. Karotinets regenererande effekt på huden är värdefullt i t ex ansiktsoljor och krämer, anti age.

   Apelsinoljan är känslig för oxidering genom sitt innehåll av limonen ( 90%) och bör användas upp inom 1-2 år. Efter att flaskan är öppnad bör den förvaras i ett kylskåp. Blandas den i en vegetabilisk olja bör blandningen tillsättas en antioxidant såsom E-vitamin eller rosmarin antioxidant.

   Se hela vårt sortiment från Crearome här!


   Användning: 1-2% i salvor, oljor, läppcerat. Används alltid utspädd. Bör aldrig används i större mängder på huden, då den kan ha en uttorkande effekt.

   Apelsinolja gör inte huden ljuskänslig såsom andra citrusoljor gör. Varför riva sig i fingrarna på ett rivjärn när man ska riva apelsinskal till en dessert eller kaka, när man enkelt bara kan droppa i några droppar apelsinolja! Du kan även smaksätta t ex glass, honung, pannacotta, fromage etc med denna fina olja!

   Apelsinolja eterisk olja bör som så många andra eteriska oljor användas med stor försiktighet!

  • Ingredienser: Apelsin (Citrus aurantium dulcis) eko eterisk olja

   Förvaring: Efter att flaskan är öppnad bör den förvaras i ett kylskåp

   Var uppmärksam på att produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar regelbundet, men ber dig att alltid kontrollera förpackningen på den köpta produkten.

  • Melissa F

   Recensiondatum: 2024-05-08

   Luktar söt apelsin , jätte gott , passar jätte bra att blanda med många andra eteriska oljor.

   Natasa R

   Recensiondatum: 2024-05-13

   Jättenöjd med produkten.Luktar fint.

   Birgitta L

   Recensiondatum: 2024-04-30

   Skön mjuk olja. Perfekt doft till hela dagen. Mkt nöjd

   Tatiana L

   Recensiondatum: 2024-01-30

   Doften är lite svag så inget för aromaterapi. Men några droppar tillsatta i sockerkakssmeten gav en ljuvlig smak. 

   Eva-Greta V

   Recensiondatum: 2023-12-05

   En av mina favoritdofter.

   Susanne L

   Recensiondatum: 2022-12-26

   Giller detta olja!

   Ingrid M

   Recensiondatum: 2021-05-14

   Passade mina behov av arom.

   Marie E

   Recensiondatum: 2020-12-29

   😀

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda