Din varukorg är tom

  Crearome

  Gurkörtsolja Kallpressad

  30 ml

  4.5 (2) - Recensioner (1)

  Även kallad boragoolja från Crearome är en torr, mild olja som utvinns av frön från blomman. Gurkörtsolja är den bästa källan till GLA och innehåller minst 20% värdefullt GLA.

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Från Crearome

  Ekologisk

  kallpressad

  • Gurkörtsolja, även kallad boragoolja från Crearome är en torr, mild olja som utvinns av frön från blomman. Gurkörtsolja är den bästa källan till GLA och innehåller minst 20% värdefullt GLA. Det finns inte någon annan vegetabilisk olja som har denna mängd av GLA.

   GLA är en omega 6- fettsyra som vår kropp ombildar med hjälp av enzymer från linolsyra, och vidare i två steg till prostaglandiner. Vid olika funktionsstörningar i kroppen, sägs det att kroppen får svårt att omvandla linolsyran. Till följd av detta, kan kroppen få brist på prostaglandiner. Sådan brist inverkar också negativt på huden med följande symptom: torr hud, acne, allergiska hudreaktioner, hudödem, nagelproblem, hudinfektioner samt olika typer av eksem och hudsjukdomar. Huden förlorar sin smidighet, åldras snabbare och får svårare att tåla solljus och läka småsår.

   Se hela vårt sortiment från Crearome här!

   Läs mer om naturlig lindring för torra slemhinnor på vår blogg här.

   Oljan tas lätt upp av huden och påverkar huden på djupet så att den kan hålla sig frisk och inte åldras i förtid. Gurkörtsoljan är utmärkt vid alla slags hudproblem.

   Gurkörtsolja eko har matkvalitet och kan med fördel ätas vid brist på essentiella fettsyror.

   Gurkörten har sitt ursprung i mellanöstern, men odlas numera även i svenska trädgårdar för sina vackra, stjärnformade blommor. Blommorna är ätbara och vackra att dekorera olika maträtter med.

   Stelningspunkt: Ca -5°C

  • Mängd: 30 ml

   IngredienserBorago officinalis seed oil kallpressad ekologisk, 0,1% Rosmarinantioxidant är tillsatt för längre hållbarhet.

  • Lena H

   Recensiondatum: 2021-06-06

   Bra

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda