Din varukorg är tom

  Crearome

  Nattljusolja

  30 ml

  5.0 (1) - Recensioner (0)

  Är mycket rik på den ovanliga fettsyran omega 7 och används främst som kosttillskott, men fungerar naturligtvis även utmärkt att använda i hudvårdsprodukter.

  Alltid fri frakt!
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Från Crearome

  Ekologisk

  kallpressad

  • Nattljusolja kallpressad ekologisk från Crearome är mycket rik på den ovanliga fettsyran omega 7 och används främst som kosttillskott, men fungerar naturligtvis även utmärkt att använda i hudvårdsprodukter.

   Nattljusolja hjälper hudens celler att bli stabila och starka. Oljan används ofta vid eksem, psoriasis och problem vid torr hud (hud som fjällar, är röd och kliar). Den passar fint på livlös hud som saknar elasticitet, och kan förebygga hudens åldringsprocess. Har du mjällproblem, kan du testa nattljusolja!

   Jättenattljusolja tillhör dunörtsväxterna och är en ettårig växt med ursprung i Nordamerika, där den växter vilt. Växten kom till Europa på 1700-talet, och växer numera vilt även i Mellaneuropa. Nattljusoljan ses som en ganska allmän växt i våra svenska trädgårdar – den självsår sig mycket lätt och får vackra gula blommor som bara lever en dag.

   Nattljusblomman är som vackrast på kvällen, därav sitt namn. Nattljus odlas kommersiellt i Storbritannien och i en del andra länder, som Kina. Kina är den största producenten av nattljusfröer. Fröerna som utvecklas efter blomningen, innehåller 25% olja som är rik på fleromättade fettsyror – speciellt gammalinolensyra (GLA).

   Se hela vårt sortiment från Crearome här!

   Läs mer om naturlig lindring för torra slemhinnor på vår blogg här.

   Crearomes nattljusolja framställs genom kallpressning och är en känslig olja. Den bör alltid tillsättas antioxidanter och förvaras i mörka flaskor i kylskåp. Vill man använda ren nattljusolja invärtes kan man naturligtvis ta ren olja, istället för de kapslar som finns på marknaden. Detta blir oftast billigare.

   Stelningspunkt -10C

  • Mängd: 30 ml

   Ingredienser: Oenothera biennis kallpressad ekologisk olja

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda