Din varukorg är tom

  Crearome

  Nattljusolja

  30 ml

  5.0 (2) - Recensioner (1)

  Är mycket rik på den ovanliga fettsyran omega 7 och används främst som kosttillskott, men fungerar naturligtvis även utmärkt att använda i hudvårdsprodukter.

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Från Crearome

  Ekologisk

  kallpressad

  • Nattljusolja kallpressad ekologisk från Crearome är mycket rik på den ovanliga fettsyran omega 7 och används främst som kosttillskott, men fungerar naturligtvis även utmärkt att använda i hudvårdsprodukter.

   Nattljusolja hjälper hudens celler att bli stabila och starka. Oljan används ofta vid eksem, psoriasis och problem vid torr hud (hud som fjällar, är röd och kliar). Den passar fint på livlös hud som saknar elasticitet, och kan förebygga hudens åldringsprocess. Har du mjällproblem, kan du testa nattljusolja!

   Jättenattljusolja tillhör dunörtsväxterna och är en ettårig växt med ursprung i Nordamerika, där den växter vilt. Växten kom till Europa på 1700-talet, och växer numera vilt även i Mellaneuropa. Nattljusoljan ses som en ganska allmän växt i våra svenska trädgårdar – den självsår sig mycket lätt och får vackra gula blommor som bara lever en dag.

   Nattljusblomman är som vackrast på kvällen, därav sitt namn. Nattljus odlas kommersiellt i Storbritannien och i en del andra länder, som Kina. Kina är den största producenten av nattljusfröer. Fröerna som utvecklas efter blomningen, innehåller 25% olja som är rik på fleromättade fettsyror – speciellt gammalinolensyra (GLA).

   Se hela vårt sortiment från Crearome här!

   Läs mer om naturlig lindring för torra slemhinnor på vår blogg här.

   Crearomes nattljusolja framställs genom kallpressning och är en känslig olja. Den bör alltid tillsättas antioxidanter och förvaras i mörka flaskor i kylskåp. Vill man använda ren nattljusolja invärtes kan man naturligtvis ta ren olja, istället för de kapslar som finns på marknaden. Detta blir oftast billigare.

   Stelningspunkt -10C

  • Mängd: 30 ml

   Ingredienser: Oenothera biennis kallpressad ekologisk olja

  • Maria

   Recensiondatum: 2024-03-05

   Jag har tidigare alltid köpt kapslar med nattljusolja men sedan hittade jag dcg.se och fick upp ögonen för denna variant.  Nattljus på flaska som jag kan ta droppar av varje dag istället för flera kapslar per dag. Dessutom är denna olja även ekologisk och det är ju en bonus.   Känns ju extra bra att det också är mera ekonomiskt att köpa olja på flaska istället för kapslar.  Jag använder nattljusolja eftersom jag tycker att det känns bra för huden och alla slemhinnor i kroppen- även i ögonen.  Dcg.se har stort och spännande utbud, bra priser och utförliga beskrivningar till produkterna.  Det blir lättare att hitta passande produkter samtidigt som kan läsa om och bli nyfiken på nya.  Kommer handla här ofta.  🤗

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda