Din varukorg är tom

  Crearome

  Neemolja

  30 ml

  4.1 (25) - Recensioner (13)

  En ekologisk kallpressad olja utvunnen ur nötter från Neemträdet. Neemolja är en mycket fet, trögflytande olja med rik doft.

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Från Crearome

  Utvunnen ur nötter

  kallpressad

  • Neemolja från Crearome är en ekologisk kallpressad olja utvunnen ur nötter från Neemträdet. Neemolja är en mycket fet, trögflytande olja med rik doft. Den används ofta i regenererande produkter för torr och ömtålig hud (även för håret).

   Traditionellt har den sedan länge använts i bl a Indien och är en viktig olja inom Ayurvedisk medicin. Förutom fettsyror, innehåller neemoljan även andra ämnen som gör att den har en stark antibakteriell effekt och oljan kan också användas vid hemorrojder och hudskador, till exempel sår och skrubbsår.

   Neem har även svampdödande effekt, och kan användas vid de flesta former av bakteriella infektioner på huden. Används även med fördel som ett naturligt insektsavvisande medel mot t ex bladlöss.

   Det 20-25 meter höga Neemträdet växer ursprungligen i Indien och Burma, men numera finner man även trädet i Västafrika och Sydostasien, kan leva i upp till 200 år och är ett städsegrönt träd, alltså ett träd som inte fäller sina löv. Neem har en 4 000-årig tradition i Indien - den räknas som en helig växt. Oljan är en viktig ingrediens i Ayurvedisk medicin.

   OBS!!!! Dosera 5-10%. Viktigt att blanda ut neemoljan, t.ex. med andra oljor som mandel, argan eller jojoba tills du får en lagom konsistens

   Se hela vårt sortiment från Crearome här!

   OBS! Vissa fettsyror i oljorna kan stelna helt eller delvis i lägre temperaturer, t. ex vid förvaring i kylskåp eller i transport vintertid. Lägg i vattenbad eller vid ett element för att dom ska smälta. Detta påverkar inte oljans kvalitet eller egenskaper.

  • Marie-louice B

   Recensiondatum: 2024-02-13

   Rn tiktig hit. Tack för infon och, för att det fanns hjälp att få. Tycker ni kan er sak och återkommer gärna om och om igen. 

   Gudrun W

   Recensiondatum: 2024-02-08

   Mycket bra olja vid klåda i underlivet.   Ska testa mot fästingar och mygg när säsongen börjar. Speciellt på hunden och katten. 

   Monika K

   Recensiondatum: 2024-02-07

   Fick en allergisk reaktion av den,  uppsvälld i hela ansiktet. Nu står det lite oklart att man kan blanda med andra oljor. Borde stå att de måste blandas och liten varning.

   Yvonne K

   Recensiondatum: 2024-02-07

   Den var restnoterad och då var jag tvungen att lägga en ny order på den + porto. Jag lägger hellre order på den nästa gång jag handlar någonting annat också.

   Gerd L

   Recensiondatum: 2023-11-28

   Det är alltid bra att få leverans från DCG. Jag vet att mina problem kommer att läka och hälsan på väg att återvända. Tack för att ni finns. 🙏👍

   Mickaela D

   Recensiondatum: 2024-05-21

   Bra olja till eksemsalvor 🤗

   Rainer F

   Recensiondatum: 2024-02-05

   Bra produkt , Bra pris, fri frakt.  Toppen. 

   Johanna B

   Recensiondatum: 2023-11-27

   Toppen olja!

   Ann-Cathrin B

   Recensiondatum: 2023-01-26

   Helnöjd med allt🌟

   Annloice J

   Recensiondatum: 2022-09-26

   Jag använder neemolja som bladglans till mina krukväxter. Den är också  förebyggande mot ohyra.

   Emma S

   Recensiondatum: 2021-10-28

   Motsvarar mina förväntningar.

   Camilla G

   Recensiondatum: 2021-06-01

   Har bara provat den en gång i blomvattnet sen jag fick den så det är för tidigt att besöka effekten än.

   Lidia P

   Recensiondatum: 2020-12-11

   Oljan är mycket tjock så man måste ta med tops. Luktar inte så gott.

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda