• Alltid fri frakt!

  • Skickas inom 1-3 vardagar

  • Svensk tillverkare sedan 1945

  • Godkänd av läkemedelsverket

Din varukorg är tom

    Crearome

    Neemolja Kallpressad

    30 ml

    0 - Recensioner (0)

    En ekologisk kallpressad olja utvunnen ur nötter från Neemträdet. Neemolja är en mycket fet, trögflytande olja med rik doft.

    Alltid fri frakt!
    Skickas inom 1-3 vardagar

    Från Crearome

    Utvunnen ur nötter

    kallpressad

    Upptäck flera produkter inom

    • Neemolja från Crearome är en ekologisk kallpressad olja utvunnen ur nötter från Neemträdet. Neemolja är en mycket fet, trögflytande olja med rik doft. Den används ofta i regenererande produkter för torr och ömtålig hud (även för håret).

      Traditionellt har den sedan länge använts i bl a Indien och är en viktig olja inom Ayurvedisk medicin. Förutom fettsyror, innehåller neemoljan även andra ämnen som gör att den har en stark antibakteriell effekt och oljan kan också användas vid hemorrojder och hudskador, till exempel sår och skrubbsår.

      Neem har även svampdödande effekt, och kan användas vid de flesta former av bakteriella infektioner på huden. Används även med fördel som ett naturligt insektsavvisande medel mot t ex bladlöss.

      Det 20-25 meter höga Neemträdet växer ursprungligen i Indien och Burma, men numera finner man även trädet i Västafrika och Sydostasien, kan leva i upp till 200 år och är ett städsegrönt träd, alltså ett träd som inte fäller sina löv. Neem har en 4 000-årig tradition i Indien - den räknas som en helig växt. Oljan är en viktig ingrediens i Ayurvedisk medicin. Dosera 5-10%.

      Se hela vårt sortiment från Crearome här!

      OBS! Vissa fettsyror i oljorna kan stelna helt eller delvis i lägre temperaturer, t. ex vid förvaring i kylskåp eller i transport vintertid. Lägg i vattenbad eller vid ett element för att dom ska smälta. Detta påverkar inte oljans kvalite eller egenskaper.

    Andra Köpte Även

    Nyligen sedda