Din varukorg är tom

  Holistic

  Linfröolja

  180 kaps

  4.5 (2) - Recensioner (0)

  Linfröolja från Holistic innehåller kallpressad linfröolja. Oljan är en naturlig källa till omega-3 och linfröolja är naturens rikaste källa av alfa-linolensyra (ALA). Kroppen omvandlar ALA till eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA).

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Kallpressad svensk linfröolja

  rik på omega-3, -6, och -9

  KRAV-märkta linfrön

  • Linfröolja från Holistic innehåller kallpressad linfröolja. Oljan är en naturlig källa till omega-3 och linfröolja är naturens rikaste källa av alfa-linolensyra (ALA). Kroppen omvandlar ALA till eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Linfröoljan i Holistics kapslar är tillverkade av svenska, KRAV-odlade linfrön. Linfröna är pressade i Sverige, under 37 grader i en helt syrefri, mörk miljö. Restprodukten används som ekologiskt djurfoder.

   Linfröolja är en förnyelsebar källa till omega-3 och omega-6.

   Vegetabilisk omega-3 från t.ex. linfröolja heter ALA. Vegetabilisk omega-6 heter LA. ALA och LA är essentiella fettsyror, vilket betyder att kroppen behöver dem men inte kan tillverka dem själv. Vi måste få dem via kosten. Animalisk omega-3 från t.ex. val- och fiskoljor heter DHA och EPA. De är inte essentiella eftersom kroppen kan tillverka dem själv genom att konvertera ALA.

   Man räknar med att 5–15 procent ALA konverteras till DHA och EPA. Det innebär att en matsked linfröolja motsvarar 3–4 kapslar animalisk omega-3.

   Konverteringen kräver enzymer som i sin tur kräver vitaminer och mineraler. Därför är konverteringen bättre om du har mycket enzymer och näring i din kropp. Kanske är det därför som vegetarianer är bättre på att konvertera ALA? Framförallt behöver du vitamin B, C och E samt magnesium, kalcium och zink.

   Sånt som hämmar kroppens upptag av omega-3 är socker, raffinerade vegetabiliska oljor, transfetter, alkohol och rökning.

   Se hela vårt sortiment från Holistic här!


   Dosering:
   3 kapslar 1–3 gånger per dag eller enligt rekommendation

   Detta är ett kosttillskott. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Överskrid ej rekommenderad dos.

  • Ingredienser: Linfröolja (ekologisk, kallpressad), d-alfa-tokoferol, Kapslarna är vegetabiliska och består av modifierad stärkelse, glycerol och karragenan.

   Förvaring: Torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för barn.

   Var uppmärksam på att produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar regelbundet, men ber dig att alltid kontrollera förpackningen på den köpta produkten.

    

   Näringsinnehåll per:
   3 kapslar
   9 kapslar
   Linfröolja
   1 500 mg
   4 500 mg
   Vitamin E
   10,8 mg (90*)
   32,4 mg (270*)
   * % dagligt referensintag
   Fettsyrasammansättning
   3 kapslar
   9 kapslar
   Omega-3 (alfalinolensyra)
   810 mg
   2 430 mg
   Omega-6 (linolensyra)
   220 mg
   660 mg
   Omega-9 (oljesyra)
   330 mg
   990 mg
   Mättade fettsyror
   120 mg
   360 mg

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda