Manuka-honung är en monofloral honung gjord av blomnektar från manukaträdens blommor. Det är ett 100% naturligt livsmedel med en starkt antibakteriell effekt, på grund av den kemiska föreningen methylglyoxal (MGO), som bildas naturligt i i manukaträdets blomnektar. Träden växer enbart under optimala ekologiska omständigheter i obebodda områden på Nya Zeeland. Certifierad MGO™ Manuka-honung kan därför spåras hela vägen från biodlaren till hyllan.
Ju högre MGO-innehållet är, desto kraftigare är de antibakteriella egenskaperna. Varje parti Manuka Health-honung är testat och certifierat, för att det angivna metylglyoxalinnehållet som anges på etiketten ska stämma.
Dosering: Manukahonung kan användas för såväl invärtes som utvärtes bruk. Ta en tesked (5 g) 2-3 gånger/dag före måltid.
OBS! Honung ska ej ges till spädbarn under 12 månader!
Använd manukahonung i ljummet te när du är förkyld eller har ont i halsen, och dra nytta av honungens antibakteriella effekt. Om du inte tycker om te kan du ta en sked direkt från burken, eller tillsätta honung i maten.
Detta är ett kosttillskott. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Överskrid ej rekommenderad dos.