Din varukorg är tom

  Ion Silver

  MSM alavis

  200 g

  0.0 (0) - Recensioner (0)

  MSM är ett fodertillskott från Ion Silver som är ett naturligt svavelhaltigt ämne. Det organiska svavlet är en viktig byggsten i produktionen av aminosyror, proteiner, enzymer, hormoner och immunoglobulin. Organiskt svavel är finns i varje cell i kroppen och är en viktig beståndsdel för kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, päls och hovar. Tillskottet är en av de viktigaste komponenterna för en frisk och välfungerande kropp.

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Från Ion Silver

  För piggare hund, häst, katt

  • MSM är ett fodertillskott från Ion Silver som är ett naturligt svavelhaltigt ämne. Det organiska svavlet är en viktig byggsten i produktionen av aminosyror, proteiner, enzymer, hormoner och immunoglobulin. Organiskt svavel är finns i varje cell i kroppen och är en viktig beståndsdel för kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, päls och hovar. Tillskottet är en av de viktigaste komponenterna för en frisk och välfungerande kropp. Utan svavel i den omfattning kroppen behöver, så kan bristsymptom uppstå. Genom att komplettera kosten med MSM, så fyller du på hästens svavelförråd och du får en piggare och mer välmående häst.

   MSM är ett naturligt förekommande ämne ute i naturen, det finns bl.a i gräs. En häst som går på grönbete får i sig ca ett gram MSM om dagen. Får hästen ensilage eller hösilage istället, får den i sig väldigt lite MSM. Får hästen då ett tillskott av MSM så kan kroppen reparera sig själv och på den vägen hålla sig friskare. Hästen får dessutom en förbättrad cirkulations- och syreupptagningsförmåga vilket leder till att mjölksyratröskeln förskjuts avsevärt. Hästen återhämtar sig snabbare efter träning, blir piggare och får oftast bättre aptit. Hästen får dessutom starkare hovar samt en vackrare man och päls – eftersom svavlet i MSM hjälper kroppen att bygga upp de proteiner, kollagen och keratin, som behövs som byggstenar i de processerna.

   Då MSM faktiskt har förmågan att tränga genom det översta hudlagret, så kan man blanda MSM i en salva och applicera i pälsen.

   MSM för hundar och katter
   Ett vanligt problem hos hundar är att de får problem med rörelseapparaten. Ett tillskott av MSM kan hjälpa hundarnas kroppar i högre grad än tidigare att utföra underhåll och reparation av kroppen. Gamla orkeslösa hundar som uppvisar tydliga symtom på förslitningar blir på kort tid piggare och mer rörliga.

   MSM, naturlig näring – ingen medicin
   Kom ihåg att Alavis MSM bara är ett fodertillskott och alltså inte någon medicin. MSM påverkar inte annan medicinering, det finns inga kända kontraindikationer.

   Se hela vårt sortiment från Ion Silver här!

   Doseringsanvisning för häst:
   Se inte doseringsanvisningen som något du måste följa blint. Du kan mycket väl experimentera själv. Ju högre dos desto snabbare resultat brukar man få. MSM är ett av naturens ogiftigaste ämnen och man har konstaterat att det är lika ogiftigt som vatten. Man måste komma upp i doser om flera kilo per dag, innan en häst skulle börja må dåligt av dosen. Första tio dagarna ger du hästen 40 gram per dag, sedan 20 gram om dagen fortsättningsvis. En ponny som är mindre, ger man en något mindre dos. Beräkna ungefär 30 gram under de första tio dagarna, sedan 15 gram om dagen.

   MSM är ett mycket väldokumenterat ämne. MSM har studerats noggrant under ca tjugo års tid. Det är ett i kosten och i kroppen förekommande ämne, som både människor och djur mår bra av att få som kosttillskott.

   Dosering för hund och katt:
   En hund eller en katt som väger mindre än tio kilo, rekommenderas ta 250-1000 mg MSM per dag. Om djuret väger mellan tio till tjugo kilo, så rekommenderas 1000-2000 mg MSM per dag. Ett djur som väger tjugo till trettio kilo ska ha 2000-3000 mg. Väger djuret trettio till fyrtio kilo så rekommenderas 3000-4000 mg MSM per dag. En djur som väger mer än fyrtio kilo ska ha 4000-5000 mg MSM per dag. 1000 mg motsvarar ett gram vilket motsvarar ett kryddmått ungefär.

  • Ingredienser: Metylsulfonylmetan

   Förvaring: Förvaras torrt. Oåtkomligt för barn

   Var uppmärksam på att produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar regelbundet, men ber dig att alltid kontrollera förpackningen på den köpta produkten.

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda