Din varukorg är tom

  Närokällan

  Kollagen Plus

  32 doser

  5.0 (1) - Recensioner (0)

  Kollagen plus från Närokällan är en avancerad synergistisk blandning av 9 olika näringsämnen för hud, leder, hår och naglar. Det marina kollagenet utvinns ur vildfångad fisk från Atlanten.

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Marint kollagen

  Från hållbart fiske

  Med nypon och c-vitamin

  • Kollagen plus från Närokällan (Bättre Hälsa) är en avancerad synergistisk blandning av 9 olika näringsämnen för hud, leder, hår och naglar. Det marina kollagenet utvinns ur vildfångad fisk från Atlanten. Kollagen är ett fiberliknande protein som återfinns i hud, senor, ben, brosk, muskler och bindvävnad. 30 procent av hela proteinvikten består av kollagen. Huden består till 75 procent av kollagen – när man är 25 år – därefter avtar det med en procent per år.

   Kollagen har en funktion som stödstruktur och är nödvändig för musklernas och hudens elasticitet. Kollagen är även fuktbindande och därmed utfyllande. Produktionen av kollagen avtar med stigande ålder och därmed vighet och elasticitet i hud, bindvävnad, leder och muskler. När vi är 60 år kan vi ha förlorat upp till 30 procent av vårt collagen. Processen börjar redan vid 30-årsålder. Det kan bland annat yttra sig i ledproblem då ledbrosket till stor del (67%) består av kollagen. Kollagen tas inte lätt upp genom huden på grund av för stora molekyler. Vårt Kollagen är hydrolyserat, alltså spjälkat, i peptidform, vilket ger snabbt upptag.

   Kollagen plus Innehåller:
   Nypon – Nypon har länge använts i produkter för leder. Vi har tillsatt nyponextrakt för att ge en bra koncentration av nypon.

   MSM – MSM är ett organiskt svavel och jobbar mycket bra ihop med övriga ämnen.

   Kondroitin – Kondroitin är ett ämne som finns naturligt i brosk och bindväv och räknas som en byggsten för dessa.

   Bromelain – Bromelain utvinns ur ananas och räknas som en systemisk enzym. Detta innebär att den kan hjälpa kroppen bryta ner överskott av protein i kroppen, vilket ofta ses vid ärrbildningar.

   Boswellia – Boswellia är ett växtsläkte som använts inom den ayurveda i många tusen år. Dess träd växer framförallt i Afrika, Arabien och Indien.

   C-Vitamin – C-vitamin behövs för normalt immunförsvar och för normal collagenbildning i huden.

   Gurkmeja – För att öka på effekten har gurkmeja/curcumin tillsatts.

   Hyaluronsyra – Hyaluronsyra används främst för huden och för att skapa en återfuktande effekt.

   Se hela vårt sortiment från Närokällan här!

   Rekommenderat intag:
   Lös upp 3/4 matsked (7 gram pulver) i ett glas vatten och rör om. Drick strax innan sänggående eller före frukost på tom mage.

   Tips! Skaka produkten i en shaker för att få eventuella klumpar att lösa sig.

   Detta är ett kosttillskott. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Överskrid ej rekommenderad dos.

  • Ingredienser: Hydrolyserat fiskkollagen (Naticol®), naturliga aromer (fruktpunch, kiwi-jordgubb, citron-lime), nyponpulver, gummi arabicum, surhetsreglerande medel (äppelsyra), nyponextrakt, metylsulfonylmetan, kondroitin (bovint), sötningsmedel (xylitol, steviolglykosider), bromelain, indiskt rökelseträd (Boswellia serrata), färgämne (grönsaksjuice), C-vitamin (askorbinsyra), gurkmejaextrakt (Curcuma longa), hyaluronsyra.

   Fisken är viltfångad utanför Nordamerika.
   Hållbart fiske.Fisken är Alaska Pollock. Collagenet är taget från fiskhuden.

   Förvaring: Torrt och i rumstemperatur.

   Var uppmärksam på att produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar regelbundet, men ber dig att alltid kontrollera förpackningen på den köpta produkten.

   Näringsinnehåll per:
   1 matsked (7 gram)
   Hydrolyserat fiskkollagen
   2500 mg
   Nypon
   1000 mg
   Nyponextrakt
   250 mg
   MSM
   250 mg
   Kondroitin
   225 mg
   Bromelain
   105 mg
   Boswellia
   100 mg
   C-vitamin
   50 mg
   Gurkmejaextrakt
   25 mg
   Hyaluronsyra
   10 mg

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda