Din varukorg är tom

  YogiTea

  Breathe Deep

  17 tepåsar

  4.8 (8) - Recensioner (4)

  Yogitea är ett 100% ekologiskt certifierat te. Miljövänliga tepåsar som är helt komposterbara, har därmed ingen häftklammer och är fria från plast och genmodifierat material.

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Ayurvediskt örtte

  100% ekologiskt

  Komposterbara tepåsar

  Upptäck flera produkter inom

  • Breathe Deep från Yogitea är ett ekologiskt örtte som innehåller en ayurvedisk blandning av kanel, timjan, basilika och ingefära.
   Sitt ned med en varm kopp Breath Deep och du får förnimmelsen av att hela bröstkorgen öppnar sig och du kan andas igen! Téets essens är “Andning är livet”.

   Förpackningen innehåller 17 st tepåsar, påsarna är helt komposterbara, d.v.s. biologiskt nedbrytbara, har därmed ingen häftklammer och är fria från plast och genmodifierat material. Yogitea är 100% ekologiskt certifierat.

   Se hela vårt sortiment av Yogitea här!

   Yogitea Breath Deep innehåller:
   Kanel tillhör en av världens dyraste kryddor och sägs ha använts i Kina redan 3000 f.Kr. Kanelen utvinns ur det sydasiatiska kanelträdets bark, har en söt aromatisk smak och innehåller värdefulla eteriska oljor.
   Namnet eukalyptus är ett samlingsbegrepp för mer än 600 olika träd och buskar. Vi använder de aromatiska bladen från Eucalyptus globulus, ett träd som ursprungligen kommer från Australien och som kan nå en höjd på hela 60 meter. Bladen har uppfriskande besk och lite bitter smak.
   Denna “kungliga växt” som antikens greker kallade basilikan kom till Nordeuropa på 1100-talet. Basilikan har en ljuvligt kryddig smak som passar perfekt både i Medelhavsköket och i nybryggt te.
   Timjan är en kransblommig växt som har varit en populär krydda i flera årtusenden. Den växer huvudsakligen runt Medelhavet och har en kraftigt mustig, lätt syrlig arom.
   Människan har känt till lakritsroten, huvudingrediensen i lakrits, sedan antiken. Lakritsroten är 50 gånger sötare än socker och har en både milt söt och bittert besk smak.
   I lemonad, bakverk eller i curryblandningen: Ingefärsroten är en av världens mest kända kryddväxter. Ingefäran, som sedan årtusenden tillbaka har odlats i östra Asiens tropiska hetta, ger många av våra YOGI TEA® deras fruktigt fylliga och aromatiskt kryddig smak.
   Kardemumma är sedan tusentals år en av de mest älskade kryddorna i det asiatiska och arabiska köket. Kardemummans finstämda och sötstark smak gör att den passar perfekt i allt från curryrätter till läckra bakverk.
   Läkekungsljuset är sannerligen en majestätisk uppenbarelse, inte bara tack vare sitt nobla yttre utan även för sina inre egenskaper. Växten växer spikrakt uppåt som ett stearinljus och kan bli upp till 2 meter hög. Dess blommor är lysande gula och har en mild och aromatisk smak.
   Blålusern kallas också ofta för alfalfa, vilket översatt från arabiska betyder “all närings fader”. och blommar från juni till september. Smaken är diskret nötig och aromatiskt kryddig.
   Fänkål tillhör familjen flockblommiga växter och har tack vare sin intensiva smak sedan årtusenden varit en älskad krydda världen över. Fänkålen kommer ursprungligen från Medelhavsområdet och dess kryddigt sötaktiga smak påminner lite om anis.
   Ålandsroten, som ursprungligen kommer från Asien, var tidigare ett fast inslag i alla köksträdgårdar. Redan på 300-talet skrev den romerska kocken Apicius i sin receptsamling “De re coquinaria” att denna växt borde finnas i varje hushåll: “Så att inget saknas vid kryddningen.” Ålandsroten tillhör familjen korgblommiga växter och trivs bäst på fuktiga ängar och fält. Den aromatiska roten har en lätt bitter smak och sprider en angenäm doft.
   Vanilj ”Kryddornas drottning“ räknas till en av världens mest omtyckta aromer. Den hör till familjen orkidéer och är kommer ursprungligen från Mexiko och Centralamerika. Den fina smaken och komplicerade tillverkningsprocessen gör äkta vanilj till en extra värdefull kryddväxt.
   Kryddnejlika är torkade blomknoppar från kryddnejlikaträdet. På våra breddgrader används den huvudsakligen som krydda i både söta och salta rätter. Kryddnejlikan tillhör familjen myrtenväxter och har en intensivt kryddig arom. I det forna Kina och Egypten var kryddan värd sin vikt i guld.
   Svartpepparn, “kryddornas konung” är idag världens viktigaste krydda förutom salt. Svartpeppar kommer ursprungligen från den indiska Malabarkusten och dess smak går från intensivt kryddigt och lätt starkt till starkt.

  • Ingredienser: eukalyptus*, lakritsrot*, ingefära*, basilika*, kardemumma*, kanel*, läkekungsljus*, alfalfa*, fänkål*, timjan*, ålandsrot*, vaniljextrakt*, kryddnejlika*, svartpeppar*, vaniljskidor*.

   *Certifierad ekologisk odling

   Förvaring: Förvaras torrt

   Var uppmärksam på att produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar regelbundet, men ber dig att alltid kontrollera förpackningen på den köpta produkten.

  • Gunilla B

   Recensiondatum: 2024-07-08

   Ni har jätte bra produkter och man får lererat i rätt bra tid

   Gudrun W

   Recensiondatum: 2024-02-08

   Bra produkt. 

   Renée J

   Recensiondatum: 2021-02-19

   Mycket gott. Tar på kvällen när halsen känns lite skrovlig. Funkar bra god smak

   Marika E

   Recensiondatum: 2021-02-09

   Toppen! Efter/under en tuff dag på jobbet! Ett riktigt gott relax-te!

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda