Din varukorg är tom
falsefalse

Därför skall du använda hydrolater till ansikte, kropp & hår

  • DIY,
  • Hälsa & Harmoni,
  • Skönhet och Kroppsvård

Det väldoftande vattnet som utvinns vid vatten- och ångdestillation när man tillverkar eteriska oljor är ett infuserat och kondenserat vatten som kallas hydrolater. Hydrolater eller botaniska vatten som det även kallas har ett brett användningsområde, många använder det som en uppfräschande rumsspray i hemmet eller till badvattnet eftersom de doftar så otroligt gott! De är också väldigt trevliga att använda till olika sorters kroppsvård, t ex i deodoranter, till håret eller ansiktet. Låt oss kika närmare på hydrolaternas välgörande egenskaper!

Utmärkt till kroppsvård

Hydrolater har många hudvårdande egenskaper. De verkar pH-reglerande, återfuktande och är mycket milda och skonsamma. Eftersom de är så pass milda så kan de användas direkt på huden och i många DIY-recept kan du byta ut vatten som ingrediens till hydrolater istället, och känn skillnaden – framförallt doften. Mmmmm 🙂

Användningstips till ansiktet

För rengöring av ansiktet passar hydrolater utmärkt till, du kan fukta en bomulls-rondell med ljummet vatten och sedan spraya på hydrolat och torka noga av huden med rondellen. Du kan på samma sätt återfukta ansiktet vid behov genom att antingen klappa in eller spraya hydrolat över rengjort ansikte.

pH-reglerande till irriterad hårbotten

Eftersom hydrolater reglerar pH-värdet kan de hjälpa vid obalans i hårbotten, t ex om du upplever klåda, mjäll eller torr/fet hårbotten. Spraya generöst med hydrolat i hårbotten och massera in eller borsta/kamma håret noggrant. Du kan behöva upprepa behandlingen beroende på hur stor obalansen är.

DIY Ansiktsmask med hydrolat

Här bjuder vi på en av våra favoritansiktsmasker. Vi gör den helst med grön lera för bästa rengöringseffekt men skulle du inte ha det hemma så går det lika bra med havregryn!

Blanda lera/havregryn med hydrolat till en krämig jämn konsistens och applicera jämnt över ansiktet. Om den torkar kan du spraya hydrolat över ansiktet för att hålla masken fuktig. Låt masken sitta ca 5 -10 minuter och tvätta sedan av den. Återfukta gärna efter med att spraya hydrolat innan du smörjer med din ansiktskräm.