Din varukorg är tom
falsefalse

Arnika och Aloe vera för din hud

  • Hälsa & Harmoni,
  • Skönhet och Kroppsvård,
  • Vitaminer

Aloe vera är en fantastisk läkande växt som används mycket i naturlig hudvård. På grund av dess lugnande, fuktgivande och kylande egenskaper passar den också utmärkt som en after-sun. Ett måste i strandväskan är en flaska med Aloe Vera gel.

Läkande och svalkande

Aloe vera är mångas favorit för att behandla solbränna. Den svalkar, lindrar och hjälper huden att läka. Dessutom är den lugnande och återfuktande vilket uppskattas av den torra och irriterade huden. Du kan köpa en färdig aloe vera gel och förvara den i kylskåpet för att förstärka den kylande effekten. Eller varför inte odla en egen aloe vera och använda dess stjälkar vid behov?

Lindrar insektsbett

Aloe vera har visat sig minska smärta och inflammation. Detta ihop med svalkande effekten gör att växten lindrar kliande insektsbett. En bra kombination som verkar fungera mot alla sorts insektsbett är Aloe gel blandat med tea tree olja. Du kan applicera aloe vera gel på det drabbade område och upprepa detta vid behov.

 

Arnika för svullnad och slag

Arnica montana (slåttergubbe) är en helt fantastisk medicinalväxt som bör vara ett måste i allas husapoteket, särskilt på sommaren. Arnika avvänds traditionellt vid muskel- och ledsmärtor och för att lindra skador efter slag. Omslag med arnika gör att bulor går ner snabbare och blåmärken drar sig tillbaka. Det minskar inflammation och svullnad vilket gör arnika till en idealisk behandling för alla sorter sommarskador. För den bästa effekten använd arnika salva eller liniment på blåmärken några gånger om dagen.

Minska solskador med E-vitamin

Vi vill också tipsa om antioxidanten E-vitamin som är viktig för många processer i kroppen och inte minst för huden. Enligt studier kan UV-strålning minska mängden E-vitamin i hudcellerna. E-vitamin skyddar hudcellerna mot oxidativ stress och kan neutralisera fria radikaler. Så för att minska solskador och ge huden extra näring inifrån kan du ta tillskott av E-vitamin.

 

 

Bloggat av Lisa Bergdahl Chi