Din varukorg är tom

  Ion Silver

  Glukomax

  200 g

  5.0 (1) - Recensioner (0)

  Gluko/Max från Ion Silver är en foderråvara som består av 100% ren glukosaminsulfatprodukt utan andra tillsatser. Glukosamin är viktig näring för att kroppen ska kunna hantera och motverka olika förslitningsprocesser och säljs inom häst- och hundsegmentet.

  Fri frakt från 199 kr
  Skickas inom 1-3 vardagar

  Vegetabilisk råvara

  Motverka förslitning för hund, katt, häst

  Upptäck flera produkter inom

  • Gluko/Max från Ion Silver är en foderråvara som består av 100% ren glukosaminsulfatprodukt utan andra tillsatser. Glukosamin är viktig näring för att kroppen ska kunna hantera och motverka olika förslitningsprocesser och säljs inom häst- och hundsegmentet.

   Ion Silvers Gluko/Max, glukosamintillskott bygger på vegetabilisk råvara.

   Viktigt för lederna!

   Glukosamin är ett kroppseget ämne som finns i t.ex, brosk, senor och ligament, det stärker leder hos djur i träning/tävling och motverkar stelhet. Med stigande ålder minskar den egna förmågan att tillverka glukosamin, vilket kan vara en orsak till att äldre djur lider av stela leder. Därför kan det vara av vikt att förebygga djurets ledhälsa och med ett tillskott göra det enkelt för dem i framtiden.

   Glukosamin behövs även för bildandet av hud och slemhinnor och för synovialvätskan i lederna. Synovialvätska är förmodligen en av beståndsdelarna i kroppen som vi aldrig tänker på och många av oss inte vet något om. Synovialvätska är däremot extremt viktig. Den försörjer näringen till det porösa broskmaterialet i leder och har där dessutom en smörjande funktion.

   Brosket fungerar som en svamp som håller i vätskan kvar i leden men frigör den under belastning så att det kan smörja. Synovialvätska utsöndras i ledkapseln. Den är transparent, trögflytande och innehåller många ämnen, bland annat kroppens egen glukosamin eller den extra mängden glukosamin som djur behöver ett extra tillskott av vid ledbesvär. Hälsan och rörligheten i en led är ju helt beroende av våra aktiviteter och hur väl synovialvätskan kan trängas genom det svampliknande brosket under kompression och dekompression av ledkapseln medan vi rör på oss.

   Glukosamin kan även vara till hjälp vid alla typer av skador på brosk och leder. Glukosamin är en kroppsegen substans som bildas från glukos. Glukosamin behövs för att kroppen ska kunna bilda större molekyler som finns i bland annat ledvätska och brosk.

   Se hela vårt sortiment från Ion Silver här!

   Dosering för hund och katt:
   Dosen baseras på vikten.
   10 kg: ca 1-2 gram/dag (1 ml)
   10-20 kg: ca 1-2 gram/dag (1-2 ml)
   20-30 kg: ca 2-3 gram/dag (2-3 ml)
   30-40 kg: ca 3-4 gram/dag (3-4 ml)
   40-50 kg: ca 4-5 gram/dag (4-5 ml)
   50 kg och uppåt ca 5 gram/dag (5 ml)

   1 kryddmått = 1 ml = 1 gram
   1 tesked = 5 ml = 5 gram

  Andra Köpte Även

  Nyligen sedda