Relax örtte från Yogitea är ett ekologiskt naturligt koffeinfritt te som innehåller en ayurvedisk blandning av kamomill och lindblomma som låter kroppen och sinnet återfå en lugn balans. Kombinationen av nypon, apelsinskal och hallonblad ger en god mjukhet till detta milda te.
Sitt ned med en varm kopp Relax te och den unika blandningen av skonsamma och milda örter hjälper dig att koppla av och njuta av det fridfulla lugnet som det goda téet ger. Téets essens är: “Ostört lugn“.
Förpackningen innehåller 17 st tepåsar, påsarna är helt komposterbara, d.v.s. biologiskt nedbrytbara, har därmed ingen häftklammer och är fria från plast och genmodifierat material.
Yogitea är 100% ekologiskt certifierat.
Se hela vårt sortiment av Yogitea här!
Yogitea Relax innehåller:
Lindblomman älskas inte bara av bin, den har även sedan lång tid tillbaka uppskattats av människan. Linden kommer ursprungligen från Europa och trädets skira blommor slår ut i juni. Blommorna har en lätt sötaktig smak och sprider en aromatisk doft samt innehåller värdefulla, eteriska oljor.
Den vita och gula kamomillen var helig för germanerna och betraktades av de forna egypterna som solgudens Ras blomma. De flesta känner nog igen den kryddiga doften från kamomill. Blommorna har en lite bitter men angenämt mild smak.
Nyponen, som hör till familjen rosväxter, har starkt röda frukter som innehåller en mängd små nötter. Nypon växer vilt i hela Europa och Asien och trivs allra bäst i soliga lägen. Beroende på när de skördas har nyponet en syrligt besk till lätt sötaktig smak.
Fänkål tillhör familjen flockblommiga växter och har tack vare sin intensiva smak sedan årtusenden varit en älskad krydda världen över. Fänkålen kommer ursprungligen från Medelhavsområdet och dess kryddigt sötaktiga smak påminner lite om anis.
Kardemumma är sedan tusentals år en av de mest älskade kryddorna i det asiatiska och arabiska köket. Kardemummans finstämda och sötstark smak gör att den passar perfekt i allt från curryrätter till läckra bakverk.
Korn tillhör familjen gräs och växer naturligt i Främre Orienten och östra Balkan. Kornmalt var länge det enda kända sötningsmedlet och den har en utsökt maltig smak med inslag av karamell.
Hibiskus, som även kallas läkemalva, kommer ursprungligen från tropikerna. Hibiskusen uppskattas inte bara för blommornas skönhet utan även för deras utsökt fruktiga och sötsyrliga smak. De vackra stora blommorna gör hibiskusen till en populär växt i europeiska trädgårdar.
Människan har känt till lakritsroten, huvudingrediensen i lakrits, sedan antiken. Lakritsroten är 50 gånger sötare än socker och har en både milt söt och bittert besk smak.
Blålusern kallas också ofta för alfalfa, vilket översatt från arabiska betyder “all närings fader”. och blommar från juni till september. Smaken är diskret nötig och aromatiskt kryddig.
Hallonbusken är en tvåårig buske vars bär är ett absolut måste i sommarens bärdesserter. Men det är inte bara bären som är värda att skörda: Hallonbuskens gröna blad har länge använts vid tillredningen av varma drycker. Hallonblad har en lätt besk och aningen bitter smak.
Apelsinen är världens mest odlade citrusfrukt. Den kommer ursprungligen från Asien och importerades till Europa först på 1400-talet. Skalet, som innehåller en mängd eteriska oljor, har en smak som påminner om fruktköttets, men är mindre sött och aningen bittert.
Kanel tillhör en av världens dyraste kryddor och sägs ha använts i Kina redan 3000 f.Kr. Kanelen utvinns ur det sydasiatiska kanelträdets bark, har en söt aromatisk smak och innehåller värdefulla eteriska oljor.
I lemonad, bakverk eller i curryblandningen: Ingefärsroten är en av världens mest kända kryddväxter. Ingefäran, som sedan årtusenden tillbaka har odlats i östra Asiens tropiska hetta, ger många av våra YOGI TEA® deras fruktigt fylliga och aromatiskt kryddig smak.
Kryddnejlika är torkade blomknoppar från kryddnejlikaträdet. På våra breddgrader används den huvudsakligen som krydda i både söta och salta rätter. Kryddnejlikan tillhör familjen myrtenväxter och har en intensivt kryddig arom. I det forna Kina och Egypten var kryddan värd sin vikt i guld.
Svartpeppar, “kryddornas konung” är idag världens viktigaste krydda förutom salt. Svartpeppar kommer ursprungligen från den indiska Malabarkusten och dess smak går från intensivt kryddigt och lätt starkt till starkt.