Din varukorg är tom
falsefalse

D.I.Y. – kroppsoljor och badsalt med doft av jul

  • DIY,
  • Hälsa & Harmoni,
  • Skönhet och Kroppsvård

Julen är en av de mest underbara tiderna på året, men den kan också vara en av de mest stressiga. Det är lätt att fastna i att försöka göra allt perfekt och sätta orealistiska krav på sig. Om du letar efter ett sätt att njuta av denna tid utan att känna dig överväldigad eller stressad, kan eteriska oljor vara precis det du behöver! Vi delar med oss av några idéer om hur du kan använda eteriska oljor för att skapa en inbjudande julstämning som hjälper till att hålla dig avslappnad och glad under julledigheten.

Blanda din egen kroppsolja med doft av jul!

Att blanda en egen kroppsolja är inte svårt alls, du behöver bara 1 basolja, ditt val av eteriska oljor och en glasflaska att förvara oljan i. Kroppsoljor kan kosta skjortan i butik men att blanda dem själv är både enkelt och prisvärt samt du kan välja dina favoritdofter! Så låt oss börja 😊

Steg 1 – Att välja basolja

När du ska blanda din egen kroppsolja behöver du minst en basolja men du kan även blanda olika oljor allt efter egna önskemål. Det finns också en färdigblandad basolja med bl.a. tistel-, sesam-, sheasmör- och ricinolja som du kan använda!

Några av våra favoritoljor är:

  • Mandelolja – en lätt olja som absorberas snabbt in i huden
  • Olivolja – gärna kallpressad och extra virgin, olivolja fungerar utmärkt som hudolja och ett extra plus är att den dessutom är väldigt plånboksvänlig!
  • Jojobaolja – perfekt för torrare hud, jojoban är toppen som återfuktare
  • Avokadoolja – så näringsrik olja som ger en silkeslen hud, används bäst ihop med en eller två av de andra basoljorna

 

Hur doftar julen för dig?

Vi älskar tall- och pepparkaksdoften. Kanel, kardemumma, kryddnejlika med dess värme och söta apelsiner. Kanel med dess kryddiga doft verkar stärkande och värmande. Apelsin dämpar stress och verkar upplyftande för sinnet. Kardemumma med sin söta, varma doft skapar en känsla av trygghet. Den kraftfulla kryddnejlikan ger en varm och uppriktig känsla.

Här kommer vårt bästa recept på en julig kroppsolja till dig! Lycka till med detta lilla DIY-projekt för en extra njutningsfull jul!

Recept: Välgörande kroppsolja med doft av jul

Blanda alla oljor i en glasflaska och skaka ordentligt, lägg i kanelstången i flaskan och förslut. Klistra en snygg etikett på flaskan. Klart!

Avkopplande badsalt

Efter en hektisk dag fylld med aktiviteter, kan ett varmt och avkopplande bad med eteriska oljor vara precis det du behöver. Du kan enkelt blanda ditt eget badsalt som återfuktar huden och lugnar både kropp och själ.

Recept: Lavendel och apelsin badsalt

Häll i saltet i burken, fyll på med oljorna och blanda väl. Klart! Häll i önskad mängd i ditt badvatten, slappna av och njut 😊

 

Bloggat av Karolina Hoffmann, Ph.D.