Din varukorg är tom
falsefalse

Naturlig lindring vid bett & stick

  • Hälsa & Harmoni,
  • Skönhet och Kroppsvård,
  • Utbildning & Kunskap

Äntligen är det dags för alla härliga skogsvandringar, promenader längs ängar och picknick i parker. Tyvärr får man kämpa emot insekter och ibland blir man biten. Insektsbett är oftast ofarliga om man inte är allergisk men kan göra riktigt ont, ge klåda och svullnad. Hur lindrar man när det svider efter knott- eller myggbett? Här får du tips på fem naturliga huskurer som hjälper dig att inte klia sönder bettet.

5 tips på naturlig lindring vid bett och stick
1. Kyla

Kyla är känd för att lindra smärta vid insektsbett. Är du hemma så går det alldeles utmärkt att ta en isbit eller en kylklamp och trycka den mot huden, och hålla kvar den i cirka 15 minuter. Kylan gör att blodkärlen drar ihop sig och på det sättet sänks histaminspridningen i blodet.

2. Aloe vera

Aloe vera verkar läkande på huden samt kyler och lindrar. Ha en tub med aloe vera såsom Aloe gel i kylen och smörj på bettet. En bra kombination som verkar fungera mot alla sorts insektsbett är Aloe gel blandat med tea tree olja.

 


3. Ringblomma (calendula)

Ringblomma har läkande effekt och utgör ofta en bas till krämer och salvor som ska ge lindring på huden efter bett eller vid soleksem. Klicka här för att hitta produkter innehållande ringblomma.

4. Grönt te

Grönt te är känt för sin antiinflammatoriska verkan och kan hjälpa svullnaden att gå ner fortare. Lägg några blöta tepåsar i kylen. Ta fram dem vid behov och tryck mot bettet.

5. Eteriska oljor

Eteriska oljor kan användas mot klåda och smärta; pepparmyntsolja verkar svalkande och stillar klåda medans tea tree är antiseptiskt. Visste du att oreganoolja sägs hjälpa mot smärta efter bettet?